Guvernul Orban a luat în discuţie în şedinţa de miercuri nominalizarea comisarului european din partea României, după ce propunerile înaintate de Guvernul Dăncilă au fost respinse la Bruxelles. Ludovic Orban trimite două propuneri pentru funcţia de comisar european din partea României, informează România TV: Siegfried Mureşan şi Adina Vălean, ambii europarlamentari PNL.

Ursula von der Leyen, preşedintele ales al Comisiei Europene, a cerut în repetate rânduri României să nominalizeze o femeie pentru funcţia de comisar european, pentru a respecta cota de gen.

„Avem pe ordinea de zi discuţii legate de desemnarea comisarului european din partea României, proiectul de OUG privind stabilirea unor măsuri la nivelul administraţiei publice centrale pentru modificarea şi completarea unor acte normative. De asemenea, avem în discuţie proiectul de OUG pentru aplicarea unor măsuri de protecţie socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedierile colective efectuate în baza planurilor de disponibilizare de către Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului SA şi Societatea Complexul Energetic Hunedoara SA în perioada 2019 – 2024”, a precizat prim-ministrul Ludovic Orban la începutul şedinţei de guvern de miercuri.

Guvernul Orban se reuneşte, miercuri, de la ora 12.00, în prima şedinţă, pe ordinea zi aflându-se în primul rând Ordonanţa de Urgenţă privind organizarea Guvernului şi a ministerelor, necesară ca urmare a reducerii numărului de ministere la 16.