Informaţia momentului pentru angajaţii din România. Un ministru a spus ce se întâmplă cu salariile

Claudiu Năsui notează că românii dau mai mult de jumătate din salariu pe dările la stat. El spune că oamenii muncesc jumătate din zi doar în slujba statului, apoi pentru propriile familii.

”Din fiecare 100 lei câștigați de un român, statul ia aproape jumătate.

Povara fiscală pentru un salariat român obișnuit este și anul acesta sufocantă. 46.32% din salariu, adică aproape jumătate din veniturile noastre, se duc în taxe și impozite. Dacă punem la socoteală restul taxelor și accizelor plătite de români, trecem clar peste jumătate.

În fiecare an, românul obișnuit muncește 170 de zile doar ca să își plătească dările la stat. Practic, jumătate din ziua de muncă a românilor este petrecută doar în slujba statului, și abia apoi pentru propriile familii.”, spune acesta.

Cheltuielile publice cresc

Ministrul Economiei mai spune că aceste cheltuieli cresc de la an la an și că românii rămân săraci doar ca să acopere datoriile la stat.

”Mai grav, cheltuielile publice susținute din taxele astea cresc neîncetat an de an. Deși muncesc mult, românii rămân săraci doar ca să acopere cheltuielile cu salariile tot mai mari ale sinecurilor, pensiilor speciale, schemelor de mers la târguri sau altor robinete de bani publici instalate în ultimii 30 de ani.”, spune Claudiu Năsui.

Ministrul continuă prin a preciza că la ministerul pe care în conduce ”robinetele” au început să fie închise. Cu toate astea, România continuă să fie campioană la taxele mari pe salarii, în special la cele mici.

”La ministerul economiei am început deja să închidem aceste robinete. Dar închiderea acestor robinete nu înseamnă că România nu rămâne campioană la taxele mari pe salarii, și mai ales pe salariile mici. România taxează cel mai mult sărăcia și îi ține tocmai pe cei care au cea mai mare nevoie de susținere într-o situație precară prin politica sa fiscală.”, notează el.

Zero taxe pe salariul minim

Acesta a precizat că programul actual de guvernare dorește să rezolve problema sărăciei în muncă provocată de povara fiscală. Așadar, programu de guvernare prevede zero taxe pe salariul minim.

”Programul actualului guvern cuprinde și soluția liberală la rezolvarea sărăciei în muncă cauzată de această povară fiscală: Zero Taxe pe salariul minim, adică scutirea echivalentului salariului minim – primii 2.300 de lei – de taxe. Este o politică aplicată și în țările pe care România le ia drept reper de dezvoltare.”, notează el.

Sursă foto: Dreamstime