Victor Rebengiuc nu se gândește să renunțe la scenă

La vârsta de 91 de ani, Victor Rebengiuc a declarat recent că nu intenționează să se retragă din lumea teatrului. În timp ce alți colegi de-ai săi au ales să se retragă în culise după pensionare, marele actor va continua să își încânte publicul prin aparițiile sale remarcabile pe scenă. Cu toate acestea, maestrul a precizat că nu va mai interpreta roluri noi, deoarece consideră că este o muncă extrem de dificilă, iar el nu mai are tinerile vremuri…

Cu siguranță, Rebengiuc este unul dintre cei mai mari și mai iubiți actori ai României. El și-a dovedit excelența atât pe scenă, cât și în industria filmului și, la vârsta de 91 de ani, continuă să impresioneze publicul. Recent, el a făcut un anunț fericit, subliniind că va continua să evolueze pe scenă, cu condiția de a nu primi roluri noi.

Pe 10 mai, Victor Rebengiuc, o emblemă a cinematografiei românești, a participat la lansarea Albumului foto „Regele nu moare”, realizat de fotograful oficial al Teatrului Național din București, Florin Ghioca, dedicat cuplului de actori Victor Rebengiuc și Mariana Mihuț. La această ocazie, maestrul a surprins pe toată lumea cu un anunț neașteptat, care a stârnit bucuria fanilor.

Mai exact, Victor Rebengiuc a mărturisit că nu se va retrage complet din activitatea teatrală. Cu toate acestea, a subliniat că nu mai simte că ar fi pregătit să își asume un rol nou.

Victor Rebengiucc
SURSA FOTO: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

„Pe scenă mă simt cel mai bine. Eu nu prezint niciun fel de interes ca persoană privată, în viaţa mea de om obişnuit. Nu am nimic deosebit, nimic special, care să nască un interes pentru mine, în afară de atunci când sunt pe scenă şi încerc să fac şi eu ceva care să placă publicului.

Eu îmi fac profesia, joc teatru, mai jucam şi în film când eram mai tânăr, acum nu mai sunt tânăr. La teatru nu renunţ, nu o să mai joc un rol nou, pentru că e foarte greu să pregăteşti un alt rol. Ştacheta e cam sus şi nu poţi să cobori’, a mărturisit Victor Rebengiuc.

Dorința ascunsă: „Decât să trăiești în chinuri…”

Anul acesta, pe 10 februarie, Victor Rebengiuc a împlinit veritabilă vârstă de 91 de ani. De ziua lui, îndrăgitul actor a declarat că tot ceea ce-și dorește este sănătate și lipsa suferințelor specifice bătrâneții. Artistul a declarat că resimte din ce în ce mai mult trecerea anilor, dar se străduiește să facă față.

„Este ziua mea, din an în an am câte o zi, în fiecare an am o zi. Împlinesc câte un an. Nu ştiu cât o să mai ţină chestia asta, că e obositor, să ştiţi, e foarte obositor.

Dar mă străduiesc să fac faţă. Să vă dea Dumnezeu sănătate. Doamne ajuta! Nu vreau nimic mai mult decăt sănătate. Decât să trăieşti în dureri şi în chinuri…”, a declarat actorul, pentru Observatornews.ro.