Nu există niciun caz de contaminare cu coronavirus în niciun hotel din Bulgaria sau la vreun eveniment organizat într-un hotel, a anunțat de Asociația Bulgară a Profesioniștilor în Managementul Hotelurilor (ABPMH). Organizația reunește manageri și proprietari de hoteluri. Declarația a fost făcută pe baza unui sondaj realizat în rândul membrilor asociației.

Potrivit sistemului unic de informare turistică, peste 3,8 milioane de turiști au înnoptat în spații de cazare, din ianuarie până în septembrie 2020, iar din 15 iunie, când a fost ridicată interdicția pentru organizarea evenimentelor, doar în hotelurile membre ale asociației au fost organizate în total peste 800 de evenimente – seminarii, conferințe, nunți, team building-uri și altele, explică ABPMH.

Nu a existat niciun focar

Organizația subliniază că absență vreunui focar de infecție în hoteluri indică seriozitatea cu care hotelierii tratează pericolul și măsurile pe care le-au luat pentru siguranța clienților, se arată într-un articol publicat de Trud.

„Spre deosebire de locurile precum transportul public, unde vedem mii de oameni adunați, care nu respectă nici măcar normele elementare de siguranță, hotelierii au avut o abordare deosebit de responsabilă a problemei și au introdus o serie de măsuri și protocoale pentru a asigura, atât cât depinde de ei, o protecție maximă a clienților și personalului”, a comentat Gheorghi Duchev – director executiv al ABPMH.