Producătorii români de medicamente au transmis că mai au materii prime care le pot ajunge doar pentru câteva luni şi au făcut un plan de urgenţă.

Alerta din România

Este o altă alertă de coronavirus în România după ce un bărbat care a venit din Italia a trecut prin România înainte de a fi diagnosticat cu gripa nouă în Cernăuţi.

Conform reprezentanților companiei Wizz Air, ucraineanul infectat a ajuns în ţară pe aeroportul din Suceava, la bordul unui avion care a venit pe ruta Milano-Bergamo, pe 26 februarie.

Măsuri de protecție

Miniştrii de Finanţe din G7 au dat asigurări, printr-un comunicat comun, publicat de Departamentul pentru Tezaur al SUA, că sunt gata pentru iniţiative, „inclusiv măsuri fiscale, atunci când va fi momentul”, pentru a da un răspuns epidemiei şi a sprijini creşterea economică, pe parcursul acestei faze a bolii.

Băncile centrale vor continua să îşi îndeplinească mandatul şi vor sprijini „stabilitatea preţurilor şi creşterea economică, în timp ce menţin capacitatea de recuperare a sistemului financiar”, dar nu au fost furnizate mai multe amănunte.

Miniştrii de Finanţe din G7 (Germania, Canada, SUA, Franţa, Italia, Japonia şi Marea Britanie) şi guvernatorii băncilor centrale au avut marţi o reuniune telefonică pentru a analiza impactul coronavirusului asupra economiei globale.

Discuţia a fost moderată de Steven Mnuchin, secretarul pentru Tezaur din SUA, şi de Jerome Powell, preşedintele Rezervei Federale (Fed).