Productia de autovehicule din Marea Britanie a ajuns la 92.214 unitati in august, cu 18,6% mai putine comparativ cu aceeasi luna a anului trecut, informeaza Asociatia Engleza a Producatorilor si Distribuitorilor de Autovehicule.

Potrivit Asociatiei, segmentul vehiculelor comerciale a suferit cea mai mare scadere (28,2%), in timp ce productia de automobile s-a depreciat cu 17,3% in aceeasi perioada. De asemenea, segmentul autoturismelor de lux a inregistrat o scadere semnificativa in privina numarului de  unitati produse in luna august.

Jumatate din angajatii Bentley muncesc numai trei zile pe saptamana, in timp ce schimbul de noapte de la unitatea de productie Range Rover a fost suspendat.

De asemenea, si Jaguar si-a redus capacitatea de productie, in special din pricina scaderii cererii pe pietele din Marea Britanie si SUA.

Scaderea productiei de autovehicule in Marea Britanie vine dupa ce inmatricularile de masini noi au inregistrat in august minimul ultimilor 42 de ani.

Pe de alta parte, deloc surprinzator, cele mai insemnate vanzari in luna august au fost inregistrate de Vauxhall Corsa (clasa B) si Ford Focus (clasa C).

Sursa: Sky News