Majorarea s-a datorat ambelor componente ale indicatorului. Astfel, indicatorul condiţiilor curente a fost de 41,8, în creştere cu peste 8 puncte faţă de valoarea înregistrată în exerciţiul anterior, iar indicatorul anticipaţiilor a înregistrat valoarea de 71,5, nou maxim istoric, în creştere cu aproximativ 6 puncte faţă de valoarea din luna martie, potrivit unui comunicat de presă.

În ceea ce priveşte cursul de schimb EUR/RON, valorile mediane ale anticipaţiilor pentru cele două orizonturi de timp avute în vedere au consemnat pentru orizontul de 6 luni o valoare de 4,5000 (similară cu valoarea înregistrată în exerciţiul anterior), iar pentru cel de 12 luni anticipaţii de 4,5000 (faţă de valoarea de 4,5500 înregistrată în luna anterioară).

Indicatorul CFA România de Încredere Macroeconomică a fost lansat în luna mai 2011. Este un indicator prin care se doreşte cuantificarea anticipaţiilor analiştilor financiari cu privire la activitatea economică în România pentru un orizont de timp de un an.