India, „cel mai mare importator de arme mondial”, precizează SIPRI, „a achiziţionat 9% din volumul internaţional de vânzări de arme”, iar Rusia a furnizat 82% dintre armele importate de India. Un analist suedez de la SIPRI consideră că importurile indiene sunt legate îndeosebi de „rivalitatea cu Pakistanul şi China şi de probleme de siguranţă internă”. El adaugă că India „solicită transferuri de tehnologie pentru a-şi dezvolta propria industrie de armament”.

SIPRI adaugă că Emiratele Arabe Unite, Egiptul, Algeria şi Israelul au efectuat importuri de arme „deosebit de importante” în perioada 2006-2010. Se aşteaptă ca importurile Marocului şi Arabiei Saudite să „crească semnificativ” în următorii ani, mai spune SIPRI, care-şi bazează estimările pe comenzile existente şi pe planurile de achiziţii.

Creat în 1966, SIPRI este un institut internaţional independent, al cărui sediu este la Stockholm şi care este finanţat cu 50% de statul suedez. El este specializat în conflicte, înarmare, controlul armelor şi dezarmare.
Sursa: Agerpres