Un bărbat cu probleme cardiace a venit ieri dimineaţă la camera de gardă a Spitalului Universitar din Capitală pentru că se simţea rău, dar a minţit cadrele medicale şi nu le-a spus că tocmai se întorsese din străinătate.

Medicii l-au consultat şi au rămas şocaţi după ce i-au văzut radiografia toracică. Omul era atât de afectat de coronavirus, încât plămânii abia se mai vedeau. Bărbatul a recunoscut într-un final că s-a întors din Israel.

Conform autorităților, au fost deschise 21 de dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor şi două pentru comunicarea de informaţii false.

Acum este internat în stare gravă la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş. Potrivit Antena3, toţi cei care au intrat în contact cu el sunt izolaţi la domiciliu.

Numărul infectaților cu coronavirus în România crește de la o oră la alta. Bilanțul persoanelor depistate pozitiv cu virusul ucigaș a ajuns la 48. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat miercuri că epidemia de COVID-19 poate fi caracterizată ca pandemie.