Ce spune Streinu Cercel

“Alcoolul sanitar nu este bun, nu foloseşte la nimic. Spirtul medicinal nu este bun. Substanţele pe bază de alcool, dar speciale, pe bază de biocide sunt bune. Spirtul nu este biocid. Sunt bune şi substanţele pe bază de clor, dar nu clorhexidina pentru că s-a demostrat că nu este activă pe coronavirus. Este lucru cert în documentele oficiale ale OMS. Cele din bucătărie care au clor sunt foarte bune, numai că alea şi ard. Atunci, trebuie avută foarte mare grijă pentru că structura pielii mâinii este foarte importantă pentru viaţa de zi cu zi”, a declarat Adrian Streinu Cercel, în emisiunea “Sinteza Zilei”, de la Antena 3.

Numărul de cazuri a ajuns la 47

Epidemia de coronavirus din România se adâncește. Miercuri seară au fost confirmate dou noi cazuri de coronavirus. Numărul persoanelor infectate a ajuns la 47.

În primul caz este vorba despre o femeie de 63 de ani, contact cu femeia de 35 de ani care a călătorit în Israel și care s- a întors în România în data de 29 februarie.

Cazul numărul 47 este un bărbat de 48 de ani, din București. Până în acest moment bărbatul este asimptomatic și se pare că acesta a fost în contact direct cu fiul pacientului care a fost internat la Spitalul Gerota.