În general, acțiunile Apple cresc spectaculos în urma unor rezultate surpriză sau pe fondul anunțurilor despre produse, dar marți am asistat la ce putere poate avea un simplu tweet, capabil să miște o companie de 445 miliarde dolari cu mai mult de 17 miliarde dolari.
Miliardarul activ în piața de capital Carl Icahn a spus, într-un tweet postat la ora 2:21 P.M. (ora SUA), că a cumpărat acțiuni Apple. Anunțul a propulsat imediat acțiunile Apple, de la 475,76 dolari, până la 494,66 dolari o oră mai târziu.
“Avem în prezent o expunere importantă pe Apple. Credem că compania este extrem de subevaluată. Am vorbit cu Tim Cook azi. Voi reveni cu mai multe detalii”, a scris Icahn.
După câteva minute, Icahn a revenit cu un al doilea tweet, în care a explicat că a avut o discuție plăcută cu CEO Apple Tim Cook și a sperat că Apple își va creștre programul de răscumpărare de acțiuni.
Acțiunile Apple au închis la 489,55 dolari, ceea ce înseamnă că valoarea de piață a companiei a urcat cu 12,5 miliarde dolari de la primul tweet al lui Icahn.
Practic, Apple a reușit să închidă în creștere cu 4,75%, până la o capitalizare de 444,77 miliarde dolari.
Acțiunile Apple au ajuns în prezent la maximul ultimelor 7 luni, după ce au crescut în ultimele șapte săptămâni cu 24%.