“Dacă Dumnezeu dă ploaie la Târgu Jiu, ei trebuie să primească bani. <Contravaloarea apă meteorică aferentă anului 2018>. Niciodată o hotărâre, oricum ar fi ea, nu poate să fie pusă în aplicare retroactiv. Încă un document ilegal total”, spune Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu.

După ploile de anul trecut, municipalitatea trebuie să plătească aproape 900.000 de lei. Cu aceşti bani, primăria ar putea să racordeze trei cartiere la sistemul de canalizare.

Pentru anul 2018, a fost luată în calcul întreaga suprafață a municipiului Târgu Jiu, unde nu există canalizare, iar apa de ploaie este preluată doar de șanțurile de pe marginea drumului.

Cei care au calculat preţul apei pluviale susțin că decizia este una corectă.

„Este tratată, folosindu-se compuşi chimici, forţă de muncă, curent electric. Toate astea implică costuri şi ea trebuie plătită. Este pe lege şi trebuia plătită mai demult”, a declarat Cristian Toader Pasti – directorul ADIA Gorj.

Municipalitatea ameninţă că va da în judecată operatorul de apă.

„Mă gândesc foarte, foarte serios să folosesc şi alte căi, nu de natură civilă, în condiţiile în care nu îşi vor revoca aceste mizerii”, a mai declarat primarul din Târgu Jiu.

De luna viitoare, va creşte şi preţul apei cu 7%. Aşa se va ajunge ca apa uzată să fie mai scumpă decât cea care vine la robinete, potrivit Digi24.ro.