Circuitul va fi construit în localitatea Jalandritsa, în Peloponez, la 200 km de capitala Atena. Proiectul va costa, în total, 94,6 milioane euro, urmând să fie finanţat în parte din fonduri publice, precum şi de compania privată de investiţii Racing Patras SA.

Conform unei surse ministeriale elene, circuitul va fi utilizat pentru competiţii internaţionale şi antrenamente de Formula 1, însă va putea găzdui şi alt tip de evenimente.

"Ideea este că nu va găzdui doar Formula 1, ceea ce ar implica una sau două utilizări pe an, ci va putea fi deschis întregul sezon", a explicat funcţionarul sub condiţia anonimatului.

Acest proiect se loveşte, însă, de intenţia altui investitor privat care doreşte să construiască o pistă de Formula 1 Grecia, dar în apropierea Atenei. Proiectul respectiv a fost dezvăluit în cursul verii şi a beneficiat de susţinerea mai multor membri ai guvernului grec, condus de conservatorul Andonis Samaras. Compania de investiţii Dielpis a dat asigurări, totodată, că a primit sprijin chiar şi din partea boss-ului Formulei 1, Bernie Ecclestone, existând propuneri de finanţare a acestui proiect, venite din Qatar şi Turcia.

Grecia, a cărei economie s-a contractat în 2012 pentru al cincilea an consecutiv, se află în mijlocul unei grave crize financiare şi economice, care afectează zona euro.

Pe lângă subvenţionarea circuitului automobilistic, guvernul grec doreşte să mai investească 44,24 milioane euro în construcţia unei fabrici de ochelari în nordul Greciei şi un centru hotelier de lux pe insula Creta. În total, autorităţile speră că aceste investiţii vor duce la apariţia a 800 noi locuri de muncă, într-o ţară puternic afectată de şomaj.
Sursa: Agerpres