Doctorul de pe salvare povesteşte că manevrele de resuscitare au fost începute imediat, dar starea pacientului nu a dat niciun semn de îmbunătăţire.

Alcoolul nu ar fi fost cauza infarctului suferit de Ilie Balaci. În cele peste opt ore petrecute în oraş sâmbătă seară, „Minunea Blondă” ar fi consumat doar trei pahare de vin.

În ultimele 24 de ore s-au făcut o serie de speculaţii pe seama morţii fostului mare fotbalist. S-a vorbit chiar că tragedia s-ar fi produs pe fondul consumării unei cantităţi mari de alcool, lucru negat de apropiaţi.

Potrivit prietenilor săi, Balaci a petrecut ceva mai mult de opt ore în oraş, alături de apropiaţi. Ar fi luat mai întâi masa la restaurantul Periniţa, pentru ca apoi să meargă în clubul One. În tot acest timp, fostul mare fotbalist a consumat doar trei pahare de vin.

O cantitate foarte mică, având în vedere intervalul mare de timp în care a consumat alcoolul. Şi care nu putea sub nicio formă să ducă la o asemenea tragedie. În schimb, oboseala şi fumatul în exces (se spune că ar fi fumat două pachete de ţigări pe zi) sunt factori care pot să fi condus la tragedia de duminică.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat la Antena 3 că a trimis o echipă de control la Craiova şi că imediat ce se va încheia ancheta va face publice rezultatele.

Bolile de inimă reprezintă şi acum principala cauză de deces din România. Mii de români se sting anual din cauza problemelor cardiace.Principalii factori de risc sunt hipertensiunea, obezitatea, fumatul şi sedentarismul, susţin specialiştii.