Incredibil ce efecte are scorțișoara asupra organismului. Echilibrează nivelul zahărului din sânge și ne protejează împotriva unor boli

Știința a confirmat faptul că scorțișoara este miraculoasă în cazul anumitor afecțiuni, potrivit MedicalExpress.

Iată care sunt cele mai importante beneficii aduse sănătății dacă folosim scorțișoară în diverse preparate.

Bogată în antioxidanți

Scorțișoara este bogată în antioxidanți, inclusiv polifenoli, care protejează țesuturile organismului împotriva stresului oxidativ și a patologiilor asociate, cum ar fi cancerul, bolile coronariene și inflamațiile.

Ne protejează împotriva bolilor de inimă

Scorțișoara a fost asociată cu scăderea tensiunii arteriale, a trigliceridelor, a nivelului colesterolului și a zahărului din sânge la cei cu boli metabolice.

Sensibilitate îmbunătățită la insulină

Studiile sugerează că scorțișoara ar putea reduce rezistența la insulină, crescând sensibilitatea la hormonul insulină, care poate îmbunătăți controlul zahărului din sânge.

Protecție împotriva bolilor neurodegenerative

Unii compuși din scorțișoară au un efect asupra unei proteine din creier asociată cu maladia Alzheimer.

Într-un studiu din 2014, care a implicat șoareci, scorțișoara s-a dovedit a fi un bun protector pentru neuroni și a ajutat la îmbunătățirea funcției motorii la șoarecii cu boala Parkinson.

Efect anti-inflamator

Scorțișoara este recunoscută și ca un anti-inflamator natural, care blochează eliberarea acidului arahidonic, un acid gras polinesaturat care provoacă inflamație. Acest acid poate provoca, de asemenea, coagularea sângelui.

În același timp, studiile arată că un consum constant de scorțișoară promovează producția de colagen în piele, pentru a reduce aspectul ridurilor.

Care este scorțișoara adevărată?

Deși scorțișoara ar putea arăta la fel, există două tipuri diferite – Cassia și Ceylon. Ambele au calitățile descrise mai sus; cu toate acestea, scorțișoara Cassia conține toxina cumarină, un compus găsit la unele specii de plante, care poate fi dăunător dacă este consumat în cantități mari.

Ceylon – cunoscută și sub denumirea de „scorțișoară adevărată” – provine din Sri Lanka și sudul Indiei. Pe de altă parte, Cassia își are originea în sudul Chinei și acum este cultivată pe scară largă în sudul și estul Asiei. Este de culoare maro-roșiatică, mai închis. Cassia este cea mai comună scorțișoară, pe care o găsim în supermarketuri și, în general, este mai ieftină decât scorțișoara de Ceylon.