Incendiul a izbucnit în jurul orei locale 22:00 la instalaţia de răcire situată în interiorul transformatorului.

Circa 16 echipaje de pompieri, cu un efectiv de 125 de persoane, şi mai multe autospeciale, au fost mobilizate la stingerea focului. Potrivit agenţiilor de presă ucrainenene, incendiul a putut fi stins peste o oră şi jumătate.

Oficiali ai centralei din Iujnoukrainsk susţin că în urma incendiului nu s-au produs scurgeri de substanţe radioactive.

Conform rezultatelor verificărilor efectuate în interiorul centralei şi în afara ei, parametrii de radioactivitate nu depăşesc nivelul normal, afirmă aceştia.

La faţa locului s-a deplasat o comisie de anchetă, care urmează să stabilească ansamblul cauzelor care au condus la izbucnirea incendiului.

Acesta nu este primul incident la o centrală nucleară din Ucraina. La 3 decembrie, premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk a anunţat că un incident s-a produs la centrala nucleară din Zaporojie (sud-est, 500 km de România).

Mai târziu, reprezentanţi ai Ministerului Energiei al Ucrainei au negat informaţiile potrivit cărora în urma incidentului ar fi avut loc scurgeri de materiale radioactive, dând asigurări că s-a oprit unul din reactoare, iar defecţiunea intervenită a fost una minoră, fără să reprezinte vreun pericol pentru sănătate şi mediu.AGERPRES

Te-ar putea interesa și: