El a cerut ministerelor sănătăţii din landuri precum şi spitalelor şi patronatelor să-şi revizuiască planurile privind epidemia provocată de noul coronavirus. ”Lanţurile de infectare nu mai sunt urmărite parţial şi acesta este un lucru nou “, a spus el într-o conferinţă de presă. ”Numeroase persoane au avut contact cu pacienţi şi acesta este o schimbare mare pentru cei 16 pacienţi pe care îi monitorizăm pentru a afla legătura cu China”, a menţionat ministrul german, citat de Agerpres.

Marea Britanie încearcă să țină coronavirusul sub control

În Marea Britanie, testele aleatorii pentru depistarea virusului vor fi efectuate în 11 spitale şi 100 de cabinete de medicină generală asupra unor persoane care prezintă simptome precum tuse, dificultăţi respiratorii şi febră.

„Aceste teste ne vor spune dacă există dovezi privind o infecţie mai răspândită decât credeam. Însă nu cred că este cazul la acest moment”, a spus Cosford.

„Dar dacă ajungem în situaţia în care există o infecţie mai răspândită în ţară, atunci vom avea o avertizare timpurie că acest lucru se întâmplă”, a adăugat el.

Primul caz de coronavirus în Grecia

Grecia a confirmat primul său caz de coronavirus, a anunţat miercuri Ministerul Sănătăţii din această ţară, informează Reuters.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 38 de ani care s-a întors recent în Grecia după o călătorie într-o zonă din nordul Italiei, a declarat Sotiris Tsiodras, reprezentant al Ministerului Sănătăţii elen, potrivit Agerpres.

”Este în stare bună de sănătate şi este monitorizată de o echipă de colegi excepţionali din Salonic”, a adăugat oficialitatea citată.

Autorităţile sunt în plin proces de identificare a persoanelor cu care a intrat în contact femeia, iar cei aflaţi în imediata ei proximitate vor fi izolaţi, a spus Tsiodras.