Subiectul Laura Codruța Kovesi – procuror șef european revine în forță. La Bruxelles s-a negociat intens obținerea șefiei Parchetului European pentru fosta șefă a DNA.

Cel care a dus o luptă acerbă pe acest subiect a fost chiar liderul delegației PNL în Parlamentul European, Rareș Bogdan. Acesta a fost cel care a purtat negocierile, el fiind un susținător al Laurei Codruța Kovesi, Rareș Bogdan. De altfel, liderul PNBL a obținut un loc în comisia LIBE, cea care o va audia pe Kovesi în septembrie.

Potrivit unor surse citate de stiripesurse, Rareș Bogdan ar urma să facă parte din echipa de negociere a Parlamentului European cu cei de la Consiliul European. Cum poziția lui Rareș Bogdan este deja cunoscută, este evident că Laura Codruța Kovesi se bucură deja de o susținere puternică.

În plus, susține sursa menționată, noul coordonator, Roberta Matsola, a primit sprijin din partea europarlamentarilor conduși de Rareș Bogdan. Este posibil ca una dintre condițiile pentru acest sprijin venit din partea europarlamentarilor PPE să fi fost tocmai o susținere a Laurei Codruța Kovesi.

Practic, Kovesi va avea sprijinul garantat al Parlamentului European și conform unor surse politice, Franța și-a tras deja partea leului și nu va insista în Consiliul European cu susținerea propriului candidat.

În urma negocierilor de la Bruxelles, jocurile par a fi făcute pentru Laura Codruța Kovesi, iar din toamnă aceasta ar putea deveni primul procuror-șef al Parchetului European.