Este acțiunea cea mai importantă a momentului. Autorităţile sanitare din Marea Britanie au început să ia măsuri pentru a pregăti vaccinarea populaţiei împotriva COVID-19. Totul se va petrece de la data de 1 decembrie. Planul este conceput în aşa fel încât să fie administrate cel puţin un milion de doze de vaccin pe săptămână, fiind catalogată drept una dintre cele mai mari acţiuni imunizare din istoria Regatului Unit, notează The Telegraph.

Conform planului, aproape 1.500 de cabinete de medici de familie şi centre de tip drive-in urmează să fie deschise în fiecare zi, de la ora 8:00 la ora 20:00, iar fiecare dintre acestea ar urma să administreze cel puţin de 1.000 de doze pe săptămână, conform The Telegraph.

În jur de 10 milioane de doze ale vaccinului realizat de Pfizer şi BioNTech vor fi livrate până la sfârşitul acestui an, cât timp serul va fi avizat de autorităţile sanitare. Matt Hancock, ministrul britanic al Sănătăţii, a precizat, marţi că specialiştii responsabili cu avizarea se vor putea pronunţa asupra siguranţei vaccinului „în câteva zile” de la obţinerea oficială a licenţei, care urmează să aibă loc la sfârşitul lunii noiembrie.

Autorităţile sanitare britanice speră ca vaccinurile să fie distribuite până la jumătatea lunii decembrie.

Numărul persoanelor care au murit cu COVID-19 în Marea Britanie a trecut acum de 50.000, conform ultimelor cifre date publicităţii de guvernul de la Londra. Autorităţile au anunţat miercuri 595 de decese, ceea ce duce totalul morţilor de Covid, pe teritoriul Marii Britanii, la 50.365. Este al cincilea stat care depăşeşte 50.000 de mrţi cauzate de coronavirus, după SUA, Brazilia, India şi Mexic. În cazul Regatului Unit, peste nouă din zece decese s-au înregistrat la grupa de vârstă de peste 65 de ani. Guvernul de la Londra a mai adăugat că în ultimele 24 de ore au existat încă 22.950 de cazuri confirmate de laborator ca fiind infecţii cu noul coronavirus.