Reîncep negocierile pentru Laura Codruța Kovesi. Este vorba de discuțiile care se poartă la Bruxelles pentru poziția pentru procuror șef european.

Despre șansele pe care aceasta le are dar și despre ce ar urma să se întâmple în foarte scurt timp a vorbit europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan. Într-o declaraţie pentru Adevărul, acesta a susținut că Laura Codruța Kovesi sunt mai mari ca înainte. El a susținut că Franţa, care are un candidat pentru această funcție în persoana lui Francois Bohnert, mizează pe câștigarea conducerii Băncii Europene. Pe cale de consecință, conducerea Parchetului Europen ar trebui să-i revină Codruţei Kovesi.

„Predicţia mea: în negocierile pentru şefia instituţiilor europene, Franţa va avea alte priorităţi: va fi dispusă să cedeze Parchetul Europen pentru conducerea Băncii Europene sau a unei alte instituţii europene prestigioase. Aşadar, susţinerea pentru candidatul Franţei în Consiliul UE va scădea.

El a arătat că la începutul lunii viitoare se va constitui în mod oficial Parlamentul European. Imediat va fi desemnată noua echipă de negociatori, care va fi formată din viitorul preşedinte al Comisiei LIBE, viitorul preşedinte al Comisiei CONT şi, probabil, un viitor vicepreşdinte al PE.

„Şansele doamnei Kovesi sunt mai mari ca niciodată. Poziţia PE în negocierile cu Consiliul UE este identică cu cea dinainte de alegerile europarlamentare. Poziţia noastră e că singurul candidat pentru şefia Parchetului European este doamna Kovesi, care a câştigat cele două voturi în Comisiile de Specialitate ( LIBE şi CONT)”, a declarat Mureşan.