Microbiștii români care preferă să urmărească meciurile acasă, în fața televizoarelor, comandă de cele mai multe ori meniuri de tip fast-food. Reprezentanții foodpanda, cea mai mare platformă de comenzi de mâncare din România, se așteaptă la o creștere de până la 25% a comenzilor pentru shaorma, pizza și mâncăruri chinezești în timpul Campionatului Mondial de Fotbal de anul acesta, din Brazilia.

Conform informațiilor foodpanda, top trei cele mai comandate preparate în serile cu meciuri importante, precum finala Champions League sau finala Europa League, au fost, în ordine, pizza, mâncarea chinezească și fast-food, în special shaorma.

Suma medie cheltuită de microbiștii care comandă de pe foodpanda  în timpul meciurilor se ridică la circa 30 de lei, iar cea mai mare comandă plasată pe platformă în timpul meciurilor s-a ridicat la 120 lei, pentru preparate chinezești.

„Majoritatea celor care comandă de pe foodpanda în timpul meciurilor aleg preparate care se potrivesc cel mai bine cu berea, ba chiar, de multe ori, profită de meniurile speciale ale restaurantelor, care includ și băuturi, alături de mâncare”, declară Dan Macarie, Country Manager foodpanda România.

Acesta susține că se așteaptă la o creștere a comenzilor de mâncare în timpul Campionatului Mondial de Fotbal, ce va avea loc între 12 iunie și 13 iulie, mizând pe clienții care, din cauza orelor târzii de desfășurare ale meciurilor, vor prefera să le urmărească de acasă, alături de familie și prieteni.