Conform oficlaililor BNP, clienții interesați de achiziționarea autoturismelor electrice sau hibrid vor putea accesa noul produs de finanțare prin Programul de Stimulare a Înnoirii Parcului Auto RABLA și RABLA PLUS, care a reînceput în luna septembrie 2018. Produsul le oferă clienților o dobândă fixă de doar 5.9%, față de 8,9% practicată pentru restul produselor financiare ale băncii. Perioada de creditare este cuprinsă între 6 și 36 de luni, cu un avans minim de 30% la încheierea contractului.  În primele nouă luni ale anului 2018 în România au fost vândute 2.922 de mașini electrice, hibrid electrice și hibrid, o valoare dublă față de aceeași perioadă a anului trecut.

„Ponderea autoturismelor ecologice în totalul vânzărilor la nivel naţional în primele trei trimestre ale anului a fost de 2,6%, față 1,9% pentru aceeași perioadă a anului trecut. Asta înseamnă că interesul românilor pentru acest tip de autoturisme este din ce în ce mai mare. Ne dorim ca România să se alinieze celorlalte țări europene unde conceptul de electromobilitate este adoptat la scară largă, de aceea ne bucurăm să încurajăm acest trend prin lansarea de produse financiare dedicate unor astfel de achiziții”, a declarat Bruno Leroux, CEO BNP Paribas Personal Finance SA Sucursala București.

Prin lansarea acestui credit cu dobândă preferențială, BNP Paribas Personal Finance SA, Sucursala București își asumă angajamentul de a încuraja utilizarea de resurse regenerabile în vedere reducerii poluării atmosferice și a nivelului de zgomot, pentru protejarea implicită a mediului înconjurător.

Totadată, banca extinde parteneriatul cu importatorul auto Hyundai, finanțând achiziționarea modelelor Ioniq și Kona Electric. „Ne bucurăm că putem oferi clienților Hyundai două modele integral electrice – Ioniq și Kona Electric, în conformitate cu politica globală de dezvoltate a gamei de produse. Noua familie de autovehicule eco beneficiază de un pachet competitiv de servicii post-vânzare, autonomie extinsă și dotări avansate de siguranță și conectivitate”, a menționat Teodor Brusalis, Director Executiv al Hyundai Auto România.