Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a avut o declarație extrem de dură în ultimele zile, anunțând falimentul Bucureștiului, ca urmare a diminuării bugetelor de către Guvern. Pentru a calma situația, premierul Dăncilă și ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, au o întâlnire de lucru, începând cu ora 11.00, cu Gabriela Firea și primarii de sector.

Săptămâna trecută, Gabriela Firea declara că  că Primăria Capitalei şi primăriile de sector se află într-un „faliment” nedeclarat şi că bugetele le-au fost alocate mai mult „pe hârtie”. Administraţia publică locală are nevoie „urgentă” de un miliard de lei pentru a-şi asigura activitatea.

„Eu sunt mult mai preocupată în acest timp de faptul că atât primăria Capitalei şi de sector au un buget mult mai mic, decât cel prognozat. Îmi pare rău că dintre colegii mei primari m-au lăsat să mă bat singură cu ştiţi dumneavoastră cine. Pentru că probabil unii s-au bucurat că s-au tăiat bani de la Primăria Capitalei, dar acum toţi suntem în faliment nedeclarat. În momentul în care nu mai poţi să îţi asiguri funcţionarea, activitatea curentă. Am vorbit cu doamna premier. Am anunţat această situaţie şi la BPN. Mi s-a promis o întâlnire cu doamna premier şi ministrul de Finanţe săptămâna viitoare, care acum este plecat din ţară. S-ar putea să ajungem la Consiliul Monetar. Astea sunt priorităţile. Nu să organizăm un Congres”, a declarat Gabriela Firea, înaintea CEx PSD.