TCE Holding, parte a grupului RTC, şi-a extins serviciile de curierat către alte 12 state din Europa şi CSI, ajungând astfel la 30 de destinaţii, şi estimează că va obţine din această activitate, dar şi din servicii speciale, un rulaj de un milion de euro în primul an.

Până în prezent, TCE asigura servicii de curierat către 18 destinaţii internaţionale şi intenţionează ca la finele anului să se extindă şi în China, prin transport aerian, a anunţat, luni, compania.

TCE efectuează din septembrie transporturi speciale (pe rute dedicate, cu probe de laborator cu temperatura controlată, cu termen de livrare definit), dar şi serviciul special de cumpărături online în numele clientului, pe ruta România-Marea Britanie.

Astfel, clientul vine la unul din punctele de lucru TCE, cu toate detaliile necesare (site-ul de comerţ online, produsul dorit şi adresa de livrare) şi face plata, iar apoi i se livrează produsul în termen de 7-10 zile lucrătoare.

„Livrările din internaţional şi noile servicii speciale vor însemna, în termeni de cifre, un rulaj de 1 milion de euro în primul an. Estimez că în următorii trei ani, acestea vor genera 2 milioane de euro cifră de afaceri anual”, a declarat, într-un comunicat, preşedintele executiv al TCE Holding, Sorin Sofian.

Timpul de livrare pentru oraşele mari din vestul Europei este de 48 de ore, iar clienţii au posibilitatea să urmărească online a transportul în fiecare moment.

„După un 2009 marcat de un EBITDA negativ şi un debut în 2010 cu insolvenţa TCE Logistică, una dintre companiile din TCE Holding, primele şase luni ale acestui an au însemnat pentru noi revenirea pe profit operaţional şi reluarea proiectului privind extinderea internaţională, care făcea parte din strategia noastră încă din 2008”, a mai spus Sofian.

TCE este rezultatul fuziunii dintre TCE Logistică, firma de transport şi logistică din grupul RTC, şi compania de curierat Curiero. Compania are şapte linii de afaceri, respectiv TCE Courier, TCE Expres, TCE Cargo, TCE Post, TCE Spedition, TCE Warehouse, TCE Servcom.