Autostrada Sibiu-Pitești este promisă de zeci de ani de autoritățile române însă, până de curând, aceasta se rezuma la a rămâne o simplă promisiune.

Asociația Pro Infrastructura dă însă vestea așteptată de milioane de români. Constructorul a instalat ţăruşi topografici în zona nodului rutier Sibiu, autostrada fiind încă în perioada de proiectare.

„Nu sunt spectaculoase, dar fotografiile ataşate demonstrează că Autostrada A1 Sibiu-Piteşti a început… pe hârtie deocamdată! În poze vedeţi ţăruşi topografici în zona nodului rutier Sibiu, semn că perioada de proiectare este în desfăşurare”, arată reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructură.

Deocamdată, vorbim doar despre sectorul Sibiu-Boiţa, de 13,17 kilometri. Contractul a fost semnat în data de 14 aprilie 2019 cu austriecii de la Porr pe suma de aproape 613 milioane lei fără TVA. „Scriptic, proiectul tehnic trebuie predat în 12 luni, dar antreprenorul este capabil să îl livreze mai repede. Sperăm să vedem şi utilaje la lucru spre sfârşitul acestui an: organizare de şantier, decopertări, depozite materiale, poate piloţi foraţi la structurile majore. Termenul de execuţie este de 3 ani. Solicităm responsabililor din guvern să adopte cu celeritate HG-ul de exproprieri (care se află pe circuitul interministerial din 11 iunie), pas birocratic esenţial în demararea la timp a lucrărilor în teren”, atrage atenţia Asociaţia.