Un raport al companiei Nissan menționează că în Japonia există în prezent peste 40.000 de prize pentru mașini electrice, cu 6.000 mai multe decât benzinării. Din totalul punctelor de alimentare cu curent electric 2.819 sunt prize de mare putere care încarcă mașinile complet în doar 3 ore. Pentru comparație, în Europa există doar 1.532 de stații de alimentare cu energie, iar în SUA nu mai mult de 854.

Conform oficialilor niponi, în acest moment orice mașină electrică aflată în deplasare de la nord la sud sau de la est la vest poate găsi suficiente prize dedicate astfel încât să nu rămână fără energie.E drept că raportul Nissan ia în calcul atât încărcătoarele publice cât și pe cele aflate în zone private cu acces limitat însă este cert că Japonia a devenit liderul incontestabil al mobilității electrice grație unei rețele de încărcare foarte bine dezvoltată.

Stațiile de încărcare rapidă, denumite CHAdeMO asigură 62,5 kW și pot astfel alimenta bateriile mașinilor electrice pentru circa 120 km în doar o jumătate de oră. Pentru încărcări complete, timpul de așteptare poate urca până la 3 ore. Stațiile CHAdeMO sunt rezultatul unei inițiative a Tokyo Electric Power, Nissan, Mitsubishi, Suji Heavy Industries și, mai nou, Toyota.