În zona euro, comerţul cu amănuntul a crescut cu 2,9% în ritm anual, în timp ce în Uniunea Europeană s-a înregistrat un avans de 3,5%. Comerţul cu amănuntul în UE 28 a fost influenţat de faptul că vânzările de produse non-alimentare au crescut cu 4,3%, cele de combustibili au urcat cu 3,8%, în timp ce vânzările de alimente, băuturi şi ţigări s-au majorat cu 2,2%. 

Cele mai mari creşteri au fost raportate în România (13,5%), Luxemburg (12,2%) şi Lituania (6,2%), singurele scăderi fiind înregistrate în Malta (minus 2,7%), Belgia (minus 1,8%), Danemarca (minus 0,8%) şi Slovacia (minus 0,6%). 

Comerţul cu amănuntul a crescut cu 1% în UE şi cu 1,1% în zona euro, în iulie comparativ cu luna precedentă. Comerţul cu amănuntul în UE 28 a fost influenţat de faptul că vânzările de combustibili au urcat cu 1,6%, vânzările de alimente, băuturi şi ţigări au înregistrat un avans de 0,8%, iar vânzările de produse non-alimentare au crescut cu 0,6%. 

Cele mai mari creşteri în iulie, comparativ cu luna precedentă, au fost raportate în Luxemburg (2,3%), Portugalia (1,8%) şi Germania (1,7%), iar cele mai semnificative scăderi au fost înregistrate în Slovacia (minus 1,1%), Suedia (minus 0,8%) şi Danemarca (minus 0,7%). România a consemnat o creştere zero a volumului comerţului cu amănuntul, în iulie.