Deţinătorul celui mai mare lanţ hotelier din Europa, Accor, a anunţat că are în plan inaugurarea a 50 unităţi pe piaţa din India până în 2012, printr-o investiţie de 80 milioane de euro.

Anunţul companiei vine la o săptămână după ce a afişat o pieredere de 150 milioane de euro în prima jumătate a anului şi a anunţat că ia în calcul scindarea operaţiunilor în două divizii distincte.

Potrivit lui Michael Issenberg, Preşedinte şi CEO al operaţiunilor din zona Asia Pacific, cele 50 de hoteluri care vor fi construite în India în următorii trei ani vor avea o capacitate cumulată de 10.400 de camere. Acesta a mai adăugat că investiţia anunţată nu include şi sumele cu care vor contribui partenerii Accor.

Cele 50 de hoteluri pe care compania franceză le promite pieţei indiene vor fi clasificate pe toate segmentele: luxury, mediu şi economy.

„Vom avea mai multe unităţi pe segmentele de preţ mediu şi mic, dar vom deschide şi unităţi cu preţuri ridicate”, a mai spus Issenberg. Locaţiile vor fi inaugurate sub mai multe dintre brandurile grupului: Novotel, Ibis, Pullman sau Sofitel.

Accor a avut o pierdere de 150 milioane de euro în semestrul întâi, comparativ cu un profit net de 310 milioane de euro, în aceeaşi perioadă a anului trecut. Şi profitul operaţional înainte de taxe a scăzut cu 54%, de la 393 milioane de euro în 2008, la 182 milioane de euro în acest an.

Accor este prezent şi în România şi a anunţat că vrea să deschidă aici, în următorii trei ani, 10-12 hoteluri, în Timişoara, Cluj şi Bucureşti.

SURSA: Business Standard India