O femeie de serviciu va poate costa chiar mai mult decat o firma de curatenie daca vreti sa va faceti curat in propria locuinta. Pentru o curatenie generala, femeile de serviciu cer in medie intre 500.000 si 1.000.000 lei, fara a calcula produsele necesare (detergenti, lavete, bureti etc.), in timp ce firmele specializate au un tarif de aproximativ 1.000.000 lei si termina toata treaba in aproximativ cinci ore. „In pret sunt incluse forta de munca, materialele folosite, utilajele si consumabilele, spune Serban Simionescu, director Master Clean. Pretul este fixat in functie de cerintele clientului, de suprafata, de natura suprafetei (marmura, linoleum etc.) si de serviciile solicitate”.
In mod normal, pentru o curatenie generala, aceste firme asigura spalarea gemurilor in interior si exterior, curatarea si degresarea bucatariei, inclusiv aparatura electrocasnica, curatarea si dezinfectarea grupului sanitar, spalarea balconului. De asemenea, curatarea mobilierului cu detergenti specifici si aspirarea, spalarea pardoselilor, stergerea prafului. Spalarea si curatarea covorului, mochetei, fotoliilor sau canapelelor sunt considerate tratamente speciale optionale si se taxeaza separat. Aceeasi regula se aplica si pentru serviciile deosebite, cum ar fi scoaterea si curatarea cartilor din biblioteca.
Daca doriti sa beneficiati de serviciile acestor firme pentru casa dumneavoastra, trebuie sa faceti comanda cu cel putin o zi inainte. Unele firme onoreaza si comenzile facute in aceeasi zi la diferenta de cateva ore, dar, in acest caz, totul depinde de personalul disponibil in acel moment. Pentru a fi siguri de onorarea comenzii si a nu depinde de personalul disponibil la un moment dat, programarile se fac cu aproximativ o saptamana inainte. „Programarile sunt de preferat, afirma Grunia Marchelov, director Perfect Clean, pentru ca pot sa le onorez suta la suta”.

Serviciile foarte ieftine nu sunt sigure

Serviciile de curatenie depind si de calitatea produselor, pe langa cea a personalului angajat. „Nu exista foarte multi distribuitori care sa ofere produse de calitate, considera Grunia Marchelov. 80% din produsele profesionale de pe piata nu sunt de calitate. Nu afecteaza in nici un fel suprafetele pe care sunt aplicate, singura problema fiind aceea ca nu se intampla nimic daca le folosesti”.
Riscurile pe care le presupune apelarea la serviciile unei firme de curatenie nu se limiteaza doar la calitatea serviciilor. Firme despre care nu ati auzit nimic, fara nici o recomandare serioasa, cu doi, trei angajati ar trebui sa va puna unele semne de intrebare, avand in vedere ca securitatea casei dumneavoastra poate fi afectata.
Astfel, cel mai sigur este sa apelati la o firma despre care aveti cel putin cateva date (sediu, recomandari, numar de angajati, posibilitati de contact etc.) si, in acest sens, nu trebuie sa va lasati intotdeauna atrasi de un pret prea mic.

Orice pata poate disparea In maximum o saptamana

Exista multe situatii in care singura solutie este apelarea la serviciile unei firme de curatenie. „De exemplu, daca mocheta s-a patat cu vin, cafea, cerneala etc., si nu ati reusit sa scoateti petele pe loc, singura rezolvare este ca in maximum o saptamana, pentru o curatare perfecta, sa solicitati unei firme specializate spalarea mochetei”, afirma Grunia Marchelov, director Perfect Clean. Spalarea se face printr-o metoda mecanizata, cu ajutorul unui aparat special care foloseste un detergent spumant si care poate injecta si apoi extrage din mocheta sau covor toata spuma, avand o eficienta maxima.