Doar spune numele "Rothschild", și veți deschide orice conversație până la o lume de avere, putere, și teorii ale conspirației dinastice, descriu jurnaliștii de la Business Insider familia care este considerată ca fiind una dintre cele mai influente de pe planetă.
 

 

De două veacuri şi ceva, banca Rothschild este centrul finanţelor mondiale, cu o reţea în peste 30 de ţări. Numele Rothschild s-a impus încă din secolul XVI în domeniile bancar şi financiar, dar şi filantropic.

Certv este că membrii familiei au respetat regulile de fier ale clanului atotputernic. La moartea lui Amschel Rothschild, în 1818, familia era influentă şi primise moştenire câteva reguli despre care se spune că sunt respectate şi în zilele noastre. Respectarea acestora ar fi unul din secretele succesului în afacerile bancare al clanului Rothschild, dar şi o explicaţie pentru discreţia lui. Amschel a lăsat cu limbă de moarte ca toate posturile importante din companiile familiei să fie ocupate de membrii acesteia, dar doar barbaţii au voie să facă afaceri. Fiul cel mai mare al celui mai mare fiu este… şeful familiei. Pentru ca averea să rămână în familie, membrii ei trebuie încurajaţi să se căsătorească între ei, fiind acceptate căsătoriile între verişori primari sau “de al doilea”. Amschel a scris în testament: “Niciodată să nu fie făcut un inventar public, de către tribunale sau de oricine altcineva, a averii mele. Interzic publicarea oricărei evaluări a moştenirii mele”, potrivit http://searchnewsglobal.wordpress.com.

 
 

Astăzi, câteva dintre principalele active ale familiei, cele la vedere, sunt băncile de investiţii “NM Rothschild & Sons” din Londra, “Group Edmond de Rothschild” din Elvetia sau grupul francez “Compagnie Financiere”. Activitatea Rothschild înseamnă consiliere financiară, investiţii financiare şi sectorul M&A (fuziuni şi achizitii), afaceri care oferă control în toate domeniile. Discreţia a rămas atotstăpânitoare ! Sunt însă situaţii în care membri ai familiei se află în consiliile de administraţie ale marilor companii industriale sau ale băncilor importante.

Legenda continuă

Membrii acestei familii nu apar niciodată în topurile miliardarilor, pe care le publică revistele, dar sunt cei mai puternici de pe planetă, influenţând istoria ultimelor secole. Cu banii lor, Ducele de Wellington l-a invins pe Napoleon la Waterloo. Se spune că au finanţat războiul de secesiune din SUA, consolidând democraţia modernă, l-au sprijinit pe Cecil Rhodes, cel care a schimbat faţa Africii, au finanţat armata britanică în timpul cuceririlor coloniale şi au făcut afaceri cu împăraţii Prusiei şi cu ţarii Rusiei. Intuind perfect „vremurile” au construit primele căi ferate din Europa, finanţându-le. S-a aproximat că prin 1900, averea familiei era evaluată între trei şi şase miliarde de dolari. Averea uriaşă este cea care a creat mitul dinastiei Rothschild. Amschel Mayer Rothschild iubea la nebunie banii, motiv pentru care şi-a început ca­­riera ca negustor de monede vechi, la Frankfurt. El a transformat comerţul cu vânzare pe datorie, practicat de tatăl său, într-o bancă, începând să speculeze moneda, profitând din plin de vremurile turbulente, când o valută sau alta se aprecia sau dimpotrivă, în funcţie de războaie. A intuit, fireşte, că aurul este singura valută uni­­versală şi a imaginat un sistem de trans­­mitere a informaţiilor, revoluţionar în epocă. Amschel şi-a trimis cei cinci fii să creeze sau să preia conducerea unei filiale a băncii Rothschild. Amschel jr. a rămas la Frankfurt, Nathan a fost trimis la Londra, James la Paris, Salomon la Viena şi Karl la Napoli.

În epoca modernă, două sunt evenimentele care au schimbat cursul afacerilor dinastiei. La început de secol XX, famila Rothschild era prezentă nu doar în sistemul bancar pe care-l domina, ci şi în toate marile companii. Royal Dutch Shell, Rio Tinto, De Beers, Standard Oil sunt doar câteva exemple de afaceri pe care familia Rothschild le controla sau la care avea acţiuni. Edmond Rothschild investise masiv în podgorii şi domenii franceze, iar alţi membrii ai clanului cumpăraseră artă şi terenuri, peste tot în lume. De multă vreme se vor­­­beşte că familia Rot­­­schild ar fi înfiinţat şi finan­­ţat e­­nigmatica şi controversata organizaţie Iluminati, care reprezintă unul dintre cele mai mari repere ale teoriei conspiraţiei. Este un grup care afla în spatele tuturor lucrurilor care se petrec în lumea capitalistă, comunistă, sionis­­tă, islamică sau catolică, în familia re­­gală britanică, în cadrul pre­­şe­­dinţiei americane, în ca­­drul UE sau ONU, al masoneriei, al cavalerilor templieri; toate acestea are legătură cu illuminati, conducatorii secreţi ai lumii. Preţul mondial al aurului, la Bursa Aurului de la Londra, este stabilit de Casa Rothschild. Adevărul este că la ceremonia anunţării cotaţiei zilnice participă şi astăzi un membru al familiei.

E bine de ştiut că la Bursa de aur din Londra se învârt miliarde de euro pe zi! Aurul care se vinde aici este garantat că are o puritate de 995 de părţi din 1.000. Doar în primul trimestru al anului, s-au făcut tranzacţii de 10.000 de miliarde de lire sterline, ceea ce înseamnă că în fiecare zi, în medie, la Londra se fac tranzacţii de aproximativ 111 miliarde euro. Şi familia Rothschild nu lipseşte niciodată, fiindcă deţine şi o cantitate de aur în portofoliu. Despreb Rothschild se spune că sunt “stăpânii uni­­versului”, deoarece prin­­tr-o reţea extraordinar de complexă, cu rădăcini sioniste, controlează finanţele mondiale prin Federal Reserve, Bank of England sau FMI. Familia Rothschild deţine o avere evaluată la peste 500 de tri­­lioane de dolari!

În luna martie 1994, s-a sărbătorit la Frankfurt cea de-a 250-a aniversare a naşterii lui Mayer Amschel Rothschild, rabinul care a pus bazele dinastiei bancherilor internaţionali Rothschild. Au venit să-şi depună omagiile cancelarul german Helmut Kohl, primarul Frankfurt-ului Andreas von Schoeler şi preşedintele Băncii Naţionale germane, Hnas Tietmeyer. Au participat circa 250 de membri ai familiei Rothschild care s-au adunat din toată lumea.Primarul von Schoeler a propus ca pe noua bancnotă a Europei unificate, Euro, să fie tipărit chipul lui Mayer Amschel Rothschild.”