Investitorul a anunţat că a vândut deja un teren situat pe bulevardul Ghencea din Bucureşti, în suprafaţă de 1,2 hectare, şi altul amplasat pe strada Erou Iancu Nicolae din Voluntari, în suprafaţă de 1,3 hectare. Tranzacţiile au fost intermediate de companiile de consultanţă imobiliară CBRE şi Cushman&Wakefield Echinox. În plus, se află în ultima etapă cu vânzarea unui lot de 10.800 mp de pe strada Vasile Lascăr din centrul Capitalei.

„Aceste tranzacții reprezintă un pas natural în strategia noastră de a ne concentra pe proprietățile de retail și birouri, atât cele existente, cât și cele viitoare. Deși Adama deține un portofoliu extins de terenuri premium, credem că acestea sunt  potrivite în special pentru complexurile rezidențiale. Vom continua procesul de vânzare al proprietăților rămase care nu fac parte din businessul nostru de bază, cu scopul de a ne consolida afacerea”, a declarat Sorin Vișoianu, Country Manager Operations pentru Immofinanz România.

Austriecii au mai anunţat că şi alte terenuri, situate în București, cu o suprafață totală de 70.000 mp, sunt în proces de vânzare și vor fi vândute în perioada următoare. Unul dintre cele mai importante active scoase pe piaţă este terenul fostei fabrici Ventilatorul, în suprafaţă de 5,3 hectare.

Compania şi-au vândut anul trecut toate proprietăţile de pe sectorul industrial-logistic către Logicor. În ultimul raport financiar al companiei sunt identificate alte 44 de proiecte aflate în analiză în România, a căror valoare se ridică la 164,3 mil. euro. Este vorba de terenuri pregătite pentru diferite proiecte imobiliare, însă ponderea majoră o au proprietăţile cu destinaţie rezidenţială gestionate de Adama. Pe lângă terenul Ventilatorul, compania mai are şi fosta platformă industrială Rocar, în suprafaţă de 18 hectare. Pe ambele loturi au fost gândite ample proiecte de locuinţe.

Immofinanz a devenit unicul acţionar al Adama în urmă cu şase ani, după o tranzacţie de 42,43 mil. euro. Fondatorii firmei, oamenii de afaceri israelieni David Flusberg, Isaac Cohen şi fiul său Dvir Cohen Hoshen s-au ales de pe urma vânzări cu câte 675.000 de euro fiecare. Reprezentanţii Immofinanz spun că toate apartamentele construite de Adama au fost vândute.

O altă proprietate aflată la  vânzare este fostul mall Armonia Arad, pe care austriecii au plătit peste 100 mil. euro în 2007, dar care a fost închis şi transformat parţial în spaţii industriale.

Investitorul are în România 18 proprietăţi funcţionale, evaluate la 626,8 mil. euro, care reprezintă 18,7% din portofoliul internaţional de active al companiei.