1. Jacheta din piele de calitate superioară

Perfectă pentru o zi cu ceaţă, sau o zi ploioasă, jacheta din piele este esenţială pentru ţinutele bărbăteşti. Acestea vin cu un look dur, masculin şi sunt perfecte pentru toamnă. Rezistente şi durabile, oferă o bună protecţie atât împotriva frigului, cât şi a ploilor şi zăpezilor. Mai mult, odată cu trecerea anilor jacheta din piele se îmbunătăţeşte, devenind mai flexibilă şi mulându-se din ce în ce mai bine după formele bărbatului care o poartă. În plus, jacheta din piele se poate găsi în diverse variante, cum ar fi jacheta de motociclist sau varianta bomber.

Bluza Henley cu mânecă lungă

Existentă din secolul al XIX-lea, Henley cu mânecă lungă este o bluză versatilă pentru toamnă. A fost purtată pentru prima dată în Anglia, fiind una dintre cele mai confortabile bluze existente la vremea aceea. Numele acesteia provine de la oraşul Henley care adăpostea sediul Regatei Regale – una dintre cele mai mari curse de canotaj din Anglia. Vâslitorii purtau aceste bluze care au devenit rapid uniformă standard de canotaj.

Bluza Henley este caracterizată de decolteul rotund şi placheta cu nasturi de aproximativ 7 – 12 cm. Bluza Henley este de fapt un tricou polo fără guler şi se poate găsi în varianta cu mânecă lungă sau scurtă şi în diverse culori.

 

Puloverul cu guler şal

Chiar dacă te gândeşti că sunt de modă veche, cardiganele sau puloverele cu guler şal sunt clasice şi ar trebui să existe în garderoba ta, fiind un mare plus. Este o piesă vestimentară a cărei popularitate i se datorează lui James Bond. Cea mai bună opţiune este un cardigan gros cu guler în formă de şal şi nasturi în faţă. De asemenea, se recomandă o culoare închisă, precum negrul, griul cărbune sau bleumarinul. Acest pulover se poate purta cu o jachetă, fiind o piesă de stratificare excelentă în timpul iernii.

 

Pantalonii de flanel gri

O pereche de pantaloni din flanel poate deveni o piesă vestimentară perfectă pentru toamnă sau iarnă. Flanela este o ţesătură moale care îşi are rădăcinile în Tara Galilor din secolul al XVII-lea. Iniţial a fost fabricată din lână, astăzi putând fi confecţionată şi din bumbac sau fibre sintetice. Combinaţia de pantaloni de flanel de culoare deschisă cu o jachetă sport contrastantă, cum poţi găsi la Bolf.ro, era la mijlocul secolului XX-lea una dintre cele mai populare ţinute pentru bărbaţii de 30 de ani.

Deoarece este neutră care se poate încadra în numeroase ţinute, griul este una dintre cele mai versatile culori pentru o pereche de pantaloni de flanelă. Pantalonii din flanelă gri pot înlocui cu succes blugii într-o ţinută casual sau mai puţin formală şi se potrivesc excelent cu o jachetă sport contrastantă.

 

Jacheta matlasată

O jachetă matlasată este varianta sport perfectă pentru o jachetă uşoară de toamnă. Este recomandată pentru zilele cu posibila ploaie în care vei petrece mult timp pe afară. Rezistentă la intemperii, păstrează foarte bine căldura şi este confortabilă chiar si pentru serile şi nopţile friguroase de toamnă. Se poate găsi în numeroase modele şi culori şi te poţi baza pe ea pentru a te proteja de vremea nefavorabilă.

(P)