Rusia trimite o undă de șoc la nivel mondial! Imaginile care arată tot! Se pregătesc deja (VIDEO)

Într-un mesaj publicat pe rețeaua de socializare, Ministerul rus al Apărării a anunțat că în poligonul Kadamovski se antrenează mai mulți lunetiști din diviza 150 motorizată de pușcași a Districtului militar Sud, neprecizând data exercițiilor.

În imaginile distribuite de autoritățile ruse, citate de CNN, se pot vedea cinci trăgători care execută foc la țintă din poziția culcat. De asemenea, în imagini mai apare și un soldat care monitorizează tragerile cu un binoclu și un alt trăgător care executp foc dintr-o dezafectată cu ușile deschise.

Amintim că la începutul lunii decembrie 2021, autoritățile ruse au anunțat că exercițiile militare regulate de iarnă vor începe în sudul țării, în partea învecinată cu Ucraina, precizând, de asemena, că la exerciții vor participa peste 10 mii de soldați.

Se poate întâmpla în orice moment

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, a făcut un anunț dur cu privire la situația tensionată de la granița dintre Rusia și Ucraina. Oficialul american a spus că Rusia poate ataca oricând Ucraina, precizând, de asemenea, că situația este una extrem de periculoasă.

Rusia ar putea lansa un atac în orice moment asupra Ucraina, a declarat marţi purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, care a evocat o „situaţie extrem de periculoasă”, relatează Reuters ş AFP.

„Suntem într-un stadiu în care Rusia poate lansa în orice moment un atac în Ucraina„, a apreciat Psaki, avertizând că „nicio opţiune nu este exclusă de partea americană pentru a răspunde unui astfel de atac”, întrebată în special despre posibilitatea excluderii Rusiei din „Swift”, un circuit securizat de viramente bancare internaţionale.

Secretarul de stat american Antony Blinken se va deplasa săptămâna aceasta la Kiev, după ce discuţiile cu Rusia s-au încheiat săptămâna trecută fără niciun rezultat, pe fondul îngrijorărilor SUA şi altor ţări occidentale că Moscova ar putea să invadeze din nou Ucraina.

Germania este pregătită în orice moment să reacționeze dacă Rusia atacă Ucraina

Pe fondul tensiunilor de la granița dintre Rusia și Ucraina, cancelarul Olaf Scholz a făcut o declarație fără precedent care îl va înfuria teribil pe liderul de la Kremlin. Germania este pregătită în orice moment să reacționeze dacă Rusia atacă Ucraina.

Presiunile interne și internațioale produse de consolidarea armatei ruse la granițele cu Ucraina, l-au determinat pe cancelarul german Olaf Scholz să anunțe, în cursul zilei de marți, că Germania este pregătită să ia în calcul blocarea conductei Nord Stream 2 dacă Rusia va ataca Ucraina.

„Este clar că (n.red. Rusia) va plăti un preț mare și orice variantă va fi discutată în cazul în care va exista o intervenție militară în Ucraina”, a declarat cancelarul german după întrevederea pe care a avut-o cu secretarul general al NATO.

Jens Stoltenberg a spus, la rândul lui, că a invitat atât Rusia cât și aliații NATO la o nouă serie de întâlniri pentru a discuta despre modalitățile de îmbunătățire a situației de securitate, notează Reuters, care amintește că în cursul săptămânii trecute a avut loc o primă sesiune de discuții la Bruxelles, însă nu s-a ajuns la niciun acord.