Igor Dodon spune că totul a fost o „scenetă”, el urmărind doar să dea senzația de colaborare cu Vladimir Plahotniuc.

„Am mai spus și anterior că în discuțiile avute atunci cu Plahotniuc fiecare a avut tactica sa: a mea a fost să-i dau senzația că avem o relație de colaborare ca să întind momentul până am putut să acționez deschis și direct și să scot țara din captivitatea lui. Tactica lui Plahotniuc a fost să însceneze diferite provocări și pachețele pentru a le filma. Nu cunosc ce era în acel pachet, totul a fost doar o scenetă făcută pentru înregistrare”, a declarat Dodon.

De asemenea, președintele consideră că deputatul Iurie Reniță, cel care a făcut publice imaginile, că este folosit pe post de instrument politic.

„A devenit clar că Reniță a fost o conservă oligarhică infiltrată în blocul ACUM, care mai întâi a lovit în integritatea blocului, iar acum face alte servicii pentru oligarhi”, a mai spus șeful statului.

Opoziția anunță că ar putea iniția suspendarea lui Dodon

Platforma DA anunță că ar putea iniția procedura de suspendare a președintelui după apariția acestor imagini, după cum declară vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari.

„Este mai mult decât grav ceea ce am văzut noi. Vom examina minuțios acest video. Cel mai probabil, vom iniția suspendarea lui Dodon. Așteptăm autosesizarea Procuraturii. Dar repet, după analiza tehnică a fișierului video, vom acționa în paralel în conformitate cu prevederile Constituției privind suspendarea președintelui”, a declarat Slusari.

Amintim că, deputatul moldovean de opoziție Iurie Reniță, fost ambasador al Moldovei în România, a publicat o înregistrare în care președintele Igor Dodon primește de la Vlad Plahotniuc o sacoșă aparent plină cu bani. Aparent, în vara anului trecut, Plahoniuc îl finanța pe Dodon, care își plătea partidul din banii oligarhului, după cum transmite agora.md.