Iese PNL de la guvernare?

Partidul Național Liberal (PNL) rămâne la guvernare, spune președintele PNL Argeș, Alina Gorghiu, și președintele PNL Sibiu, Raluca Turcan.

În cadrul unei conferințe de presă susținută în weekend la Argeș, Alina Gorghiu a spus că ieșirea liberalilor de la guvernare este, de fapt, un fake news.

Alina Gorghiu a menționat că liberalii sunt capabili să demonteze o știre falsă pe care o consideră fake news-ul săptămânii.

Ea a subliniat că PNL este un partid sănătos la cap, foarte rațional, care înțelege contextul regional și național. Astfel, PNL nu ia în considerare ideea de a părăsi guvernarea.

„Să ştiţi că, în interior şi în exterior putem să demontăm un fake news, pe care eu îl consider fake news-ul săptămânii. PNL e un partid sănătos la cap, foarte raţional, înţelege contextul regional, înţelege contextul naţional şi nu îşi pune problema să iasă de la guvernare. Fac această declaraţie pentru că am văzut destul de mulţi lideri de partide politice, altele decât PNL; care au tot chibiţat de pe margine că PNL iese în fiecare zi şi în fiecare oră de la guvernare”, a afirmat Alina Gorghiu.

Alina Gorghiu
Alina Gorghiu/SURSA FOTO: Facebook, Alina Gorghiu

Speculații despre ieșirea PNL de la guvernare

O reacție în acest sens a avut și fostul ministru al Muncii, Raluca Turcan. Aceasta a menționat că în ultima perioadă au circulat mai multe speculații în presă legate de prezența PNL la guvernare și de posibile plecări de la guvernare.

În calitate de lider politic, a dorit să transmită că în Partidul Național Liberal politica este una de responsabilitate, seriozitate și asumare a deciziilor și momentelor dificile.

Turcan a subliniat că PNL nu este un partid care să evite guvernarea. Ea a mai spus că au existat lideri politici care au părăsit guvernarea. Aceștia au afirmat că au alte priorități mai importante decât asigurarea guvernării țării.

„Au fost mai multe speculaţii în presă, în ultima perioadă, despre prezenţa PNL la guvernare, despre posibile plecări de la guvernare.

Aş dori, în calitate de lider politic, să transmit că în Partidul Naţional Liberal politica este una singură, aceea de responsabilitate, de seriozitate şi de asumare a unor decizii şi momente, oricât de dificile ar părea ele.

PNL-ul nu este un partid care să fugă de la guvernare. Au fost unii care au fugit de la guvernare şi au spus că au alte treburi mai importante de făcut decât să asigure guvernarea ţării”, declară Turcan.

raluca turcan
SURSA FOTO: Inquam Photos / Cristi Vescan

Guvernarea, un act de responsabilitate

Ea subliniază că guvernarea, în esență, reprezintă un act de responsabilitate și nu este nici un act de orgoliu, nici de calcul politic intern.

Raluca Turcan a menționat că nu crede în existența riscului ruperii coaliției și a subliniat că, dacă cineva ar lua decizia de a rupe această coaliție din cauza neconcordanțelor în privința comasării alegerilor, atunci respectiva persoană ar trebui să răspundă public în fața oamenilor.

„Eu nu cred că există riscul ruperii coaliţiei şi cred că dacă cineva va rupe această coaliţie pentru că nu s-au comasat nişte alegeri, atunci acel cineva va trebui să răspundă public în faţa oamenilor”, adaugă Turcan, răspunzând unei întrebări.