IDC se aşteaptă în prezent ca vânzările mondiale de tablete să crească în acest an cu 6,5% până la 233,1 milioane unităţi, la aproape jumătate faţă de avansul de 12,1% preconizat anterior şi sub creşterea de 50% înregistrată în 2013.

'Dacă ne uităm la imaginea globală este uşor să vedem că piaţa de tablete încetineşte' a declarat analistul IDC, Jean Philippe Bouchard. 'Însă dacă ne uităm la nivel regional vedem că există încă un apetit solid pentru această categorie de produse', adaugă Bouchard.

În timp ce pe pieţele mature precum cele din America de Nord şi Europa Occidentală vânzările de tablete vor stagna în 2014, după o creştere cumulată de 25% în 2013, în restul lumii vânzările de tablete vor înregistra o creştere de 12%, mult mai mică totuşi faţă de creştere de 88% înregistrată anul trecut.

De asemenea, potrivit IDC pe pieţele mature preţul mediu de comercializare a tabletelor ar urma să se stabilizeze la 373 de dolari în 2014, în restul lumii preţul mediu de comercializare va scădea până la 302 dolari.AGERPRES