Profitul net al International Business Machines (IBM) a crescut în al doilea trimestru cu 12%, faţă de aceeaşi perioadă din 2008, la 3,1 miliarde dolari, peste estimările analiştilor.

IBM, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii IT din lume, a înregistrat în trimestrul doi venituri de 23,3 miliarde de dolari, în scădere cu 13% faţă de aceeaşi perioadă a lui 2008, însă un profit net în creştere cu 12%.

Compania şi-a îmbunătăţit estimările privitoare la profitul pentru 2009, la cel puţin 9,7 dolari pe acţiune, de la 9,2 dolari pe titlu.

IBM s-a descurcat în ultimii ani mai bine decât multe dintre companiile de tehnologie, în condiţiile în care s-a orientat spre sectorul software şi servicii, automatizare şi sprijin tehnologic, domenii în care cererea a rămas solidă, în pofida crizei economice internaţionale.

Analiştii consideră că rezultatele din al doilea trimestru reflectă, de asemenea, şi programul grupului de reducere a cheltuielilor. IBM a eliminat  9.000 de locuri de muncă anul acesta, pentru a face faţă crizei economice, 5.000 dintre acestea numai în SUA.

SURSA: Bloomberg