Conform prognozelor IATA, sectorul traficului aerian de marfă este pe cale să realizeze cea mai bună performanţă operaţională şi financiară după relansarea înregistrată în 2010, anul revenirii în urma crizei financiare mondiale. 

În plus, capacitatea disponibilă a crescut cu 4% în luna noiembrie 2017, cea de a 16-a lună în care creşterea cererii a depăşit-o pe cea a capacităţilor, ceea ce este o veste bună pentru coeficientul de încărcare, randamentele şi performanţele financiare ale sectorului, subliniază IATA. Coeficientul de încărcare a crescut cu 2,2 puncte procentuale, până la 49,1%. 

"Există mai mulţi indicatori care arată că 2018 va fi de asemenea un an bun. În particular, creşterea încrederii consumatorilor, creşterea comerţului electronic internaţional şi redresarea generală a economiei mondiale sunt motive de optimism", a declarat directorul general al IATA, Alexandre de Juniac. 

Anterior, IATA şi-a revizuit în urcare estimările privind profiturile înregistrate de companiile aeriene din întreaga lume în 2017, până la 34,5 miliarde de dolari, de la 31,4 miliarde de dolari cât estima anterior, adăugând că în 2018 profiturile înregistrate de companiile aeriene din întreaga lume vor creşte cu 11%, până la 38,4 miliarde de dolari. 

Asociaţia Internaţională a Transportatorilor Aerieni (IATA) reprezintă aproximativ 280 de companii aeriene din întreaga lume, echivalentul a 75% din traficul aerian mondial

 AGERPRES