Specialiștii de date, dezvoltatorii de aplicații mobile și administratorii de baze de date vor fi, de asemenea, la mare căutare. Tendința va fi pusă pe seama faptului că mai multe companii vor începe să își dezvolte identitatea prin aplicații mobile, vor intra pe segmentul „Vânzări Online” și vor fi tot mai interesate să analizeze comportamentele consumatorilor, mai arată sursa citată.
Exemple în domenii care, în prezent, evoluează în acest sens sunt: domeniul medical, financiar, retail și resurse umane. 
Top abilități cerute de companii, potrivit eJobs: Cloud computing,analiză statistică, data mining, dezvoltare framework, securitate a informațiilor și dezvoltare mobile. 
Pentru angajatorii tradiționali, nevoia pentru abilitățile menționate se va traduce într-o provocare de employer branding. Mai precis, companiile care nu au tehnologia ca activitate principală,vor fi nevoite să găsească metode din ce în ce mai creative, astfel încât să atragă specialiști în domeniul IT. „Mai mult, contrar aparențelor, automatizarea proceselor nu va însemna că oamenii vor fi înlocuiți, ci, va crește nevoia de traininguri de specialitate și de asimilare permanentă de noi abilități. Din ce în ce mai multe companii caută candidați inovatori și cu abilități antreprenporiale, care pot crea și lucra cu noile tehnologii”, mai scrie în raport.