Bucureștenii au simțit, din nou, că iarna și-a intrat în drepturi. Și de această dată autoritățile au fost nepregătite în lupta cu nămeții, deși s-au putut lăuda cu o intervenție reușită în zilele anterioare.

Cu școli închise, cu îndemnul utilizării transportului în comun, traficul din București a fost dat peste cap miercuri dimineața. Mii sau chiar zeci de mii de oameni au fost obligați să parcurgă distanțe de kilometri întregi pe jos, prin troiene de zăpadă. Cei din sectorul 5 au avut cel mai mult de îndurat, după ce una dintre cele mai circulate linii de tramvai a fost blocată de dărămăturile unei foste fabrici de bere. Dacă pe bulevardele mari autoritățile au reușit să intervină cât de cât până la ora 9 dimineața, pe străzile secundare și pe străduțele dintre blocuri zăpada pe carosabil depășea 30 cm. Nu a cerut nimeni ca șosele să fie „lună“ la primele ore ale dimineții, dar lucrurile arătau la fel pe străzile secundare și la o oră-două după ce ninsoarea se oprise.

VIDEO: Cum a încercat Liviu Dragnea să ne convingă că expresia "iarna nu-i ca vara" nu mai e valabilă

Sursa video: Antena 3, emisiune Sinteza zilei de marți, 10 ianuarie 2017

Domnule Dragnea, nu a cerut nimeni lucrurile imposibile, nici să opriți sau să ridicați zăpada înainte să ajungă pe pământ, dar sper că știți: lauda de sine nu miroase a bine. Vă cam râdea mustața, la Gâdea în emisiune, când fosta dumneavoastra subalternă, actualmente ministru de Interne, vă aducea laude și povestea cum a învățat de la dumneavoastră să gestioneze situațiile de criză. Nu de alta, doar poate nu știți, așa că vă informez eu. În timp ce doamna Carmen Dan anunța, în direct la Antena 3, cu dumneavoastră prezent în platou, că a luat toate măsurile ca pe tronsoanele de autostradă și pe sectoarele de drumuri naționale închise să nu mai existe șoferi care să înghețe, toate celelalte posturi TV de știri erau îngălbenite de breaking news-uri cu șoferi blocați pe DN-urile închise din cauza viscolului.

Ați trecut primul test al iernii, dar la al doilea ați eșuat lamentabil. Asta deși guvernul pe care-l păstoriți, direct sau din umbră, se instalase deja binișor la Palatul Victoria, iar avertizările și atenționările meteorologilor le erau bine cunoscute noilor miniștri. Așa că rețineți vă rog, „iarna nu-i ca vara“ și nu mai încercați să demonstrați contrariul, întrucât cetățenii acestei țări au văzut și au simțit bătaia de joc la adresa lor.

Guvernul Grindeanu și primarii social-democrați din Capitală mai au o șansă să-și spele imaginea în această săptămână, când avertizările meteo ne atenționează de un nou val de vreme rea, cu ninsori și polei. Sper să nu transformați România într-un adevărat patinoar, domnule Dragnea!

VIDEO: Expresia celebră "iarna nu-i ca vara" a fost rostită de Traian Băsescu, in anul 2000, la câteva luni după ce ajunsese primarul Capitalei

Sursa video: Arhivă Cronica Cârcotașilor