"Noi vorbim acum despre Codul Fiscal, dar în Codul Fiscal de astăzi, le spuneam şi colegilor mei, trebuia să apară măsuri speciale pentru industria de petrol şi gaze cel puţin pentru doi ani. Sunt în criză trebuie să mă adresez acesteia", a spus Iulian Iancu, la conferinţa "Stadiul actual al industriei internaţionale de petrol şi gaz din amonte".

Potrivit acestuia, este nevoie să fie definit şi proiectat un program de criză, iar acesta să includă setul de măsuri de criză pe care un guvern trebuie să le aloce acelui domeniu pentru a depăşi criza.

"Ar trebui mai întâi, fiind o situaţie de criză, să definim şi să proiectăm un program de criză. Ar trebui să invităm şi să stăm de vorbă cu toată orizontala acestui domeniu, toţi cei implicaţi. Chiar dacă la început o facem între noi şi apoi ne adresăm autorităţilor, acest dialog trebuie să existe. Săptămâna trecută am avut o întâlnire cu reprezentanţii acestei orizontale şi sentimentul pentru mine a fost că începem să pierdem nu aurul românesc, ci ultima noastră experienţă de calitate. Cred că ar trebui creionat acest program pentru a depăşi situaţia de criză, iar în al doilea rând ar trebui selectate proiectele care chiar vor avea finanţare şi pentru care există informarea necesară şi în al treilea rând setul de măsuri de criză pe care un guvern trebuie să le aloce acelui domeniu pentru a depăşi criza", a afirmat Iulian Iancu.

SURSA: Agerpres