STAR masoara 132 de metri lungime si o inaltime de aproape 61 de metri. "Cand am creat acest iaht, m-am inspirat direct de la stele" spune creatorul acetui vas, designerul Igor Lobanov. “Provilul aceti nave seamana cu o stea atunci cand se reflecta in apele marii.”
 
Conceptul simetric al navei a fost creat de Lobanov in colaborare cu BMT Group si Alex Malybaev. Scopul lor a fost de a redefi iahturile de lux.
 
Ideea crearii navei STAR a venit atunci când Malybaev, de la agentia de branding FIRMA, împreună cu Lobanov si-au pus problema ca, desi s-au inregistrat progrese semnificative in arhitectura moderna si in designul auto, iahturile moderne, desi louxoase, arata in continuare in mare parte cam la fel.
 
Cei doi s-au săturat de aspectul tradițional al unui iaht, iar Malybaev a desenat prima schita a iahtului Star pe un șervețel. "M-am uitat atent la schița și am demarat priectul. Ideea a fost atât de mare, încât am vrut să dovedeasc ca acest vis poate deveni realitate", a spus Lobanov într-un comunicat de presă.
 
STAR are statutul de iaht privat, dar ar putea fi, de asemenea, cel mai exclusivist hotel plutitor din lume. Poate găzdui până la 200 de persoane pe zi, iar 36 de vizitatori pot ramane peste noapte.
 
Nava este dotata cu un heliport, o punte de vizionare subacvatică și patru lifturi care oferă acces la cele opt punți.
Incredibilul iaht dezvolta o viteză maximă de 18 noduri și are aproape 11.500 metri patrati de spatiu interior de lux. Puntea de sus ofera o vizibilitate de peste 20 de kilometri și o panorama incredibila.
 
Lobanov va colabora cu BMT Nigel Gee in privinta normelor de arhitectura navala si fezabilitate tehnica.
“STAR este o transpunere reala a interpretarii artei si stiintei in secolul 21” spune James Roy, directorul departamentului de Design Iahturi la compania  BMT Nigel Gee. “Suntem norocosi ca traim intr-o epoca in care tehnologia permite crearea unor proiecte din ce in ce mai indraznete.”
 
Sigur ca, astfel privind lucrurile, un astfel de concept nu este deloc ieftin. Potrivit creatorului sau, Igor Lobanov, super-iahtul de lux STAR va costa in jur de 400 de milioane de euro sau aproximativ 500 de milioane de dolari.