Nicușor Dan i-a dat imediat afară! Mii de angajați au rămas fără loc de muncă

În cadrul interviului oferit pentru B1 TV, edilul Capitalei spune că de la preluarea mandatului, din 2020, a diminuat cheltuielile de la 3 la 2 miliarde de lei, precizând de asemenea, că mai mulți oameni au fost dați afară. Concret, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, spune că, în urma desființării unor companii municipale, 2.700 de oameni au rămas fără loc de muncă.

Primarul municipiului București pare mândru de faptul că aproape trei mii de bucureșteni au rămas fără loc de muncă, considerând că darea lor afară reprezintă, de fapt, reformă.

Declarațiile sale vin în contextul în care președintele PNL București, Ciprian Ciucu, a precizat că Nicușor Dan nu a făcut reforme și că nu a redus destul cheltuielile, acuzații care l-au deranjat pe edil.

„Dacă să reduci cheltuielile cu o treime, de la 3 la 2 miliarde, nu înseamnă reformă… nu ştii ce să mai spui. Să dai afară 2.700 de oameni… dacă nici asta nu înseamnă reformă. Ei erau angajaţi ai unor companii pe care le-am desfiinţat. Asta e reforma. Bineînţeles că se mai pot face anumite lucruri şi evident că le vom face în timp pe toate acestea. Numai că lipseşte un miliard. Adică de la trei miliarde la două miliarde a fost un efort pe care l-am făcut anul acesta. De la două miliarde la un miliard e imposibil”, a spus primarul general.

Nicușor Dan anunțase încă din august că mii de oameni vor fi dați afară

La finalul lunii august a acestui an, primarul Nicușor Dan a vorbit despre companiile municipale înființate de Gabriela Firea, atunci când trebuia să prezinte bilanțul după primele zece luni de mandat.

Acesta a declarat că prejudiciul produs de aceste companii este de sute de milioane de euro, subliniind că numai cheltuielile salariale ale acestora se ridicau la 150 de milioane de lei pe an.

“E un prejudiciu de sute de milioane de euro. Vă aduc aminte doar că în urma unui control al Ministerului Finanțelor am sesizat DNA-ul pentru gravele prejudicii și abuzuri de la Compania de Cimitire, unde s-au eludat proceduri de achiziție publică, unde s-au cumpărat cu sume mult peste prețul pieței mai multe bunuri”, a precizat la acea vreme, Nicuşor Dan, vorbind despre cheltuielile “exagerate pe care aceste companii municipale le-au produs în bugetul orașului”.