Concluziile si rezultatele favorabile ale primului an “Competente pentru viitor” au fost discutate pe 10 aprilie 2013 la Parlamentul European in Bruxelles, Belgia. Profesori, reprezentanti ai industriei si factori de decizie ai UE s-au reunit pentru a discuta modalitati de crestere a resurselor la angajare. 
S-au examinat metode prin care companiile din sectorul privat – ce colaboreaza cu parti interesate din sectoarele non-profit si guvernamental – pot pregati studentii pentru un mediu de lucru real. Au fost dezbatute urmatoarele teme: dezvoltarea eficienta a tinerilor europeni; evolutia favorabila a proiectului; modalitatile de consolidare a relatiilor dintre sectorul privat si cel educational, astfel incat mai multi tineri sa beneficieze de acest program.  
Allan Rushforth, Senior Vice President si COO al Hyundai Motor Europa a luat parte la aceasta discutie si a declarat: “Investitia permanenta Hyundai in proiectul «Competente pentru Viitor» va sustine un numar ridicat de studenti permitand dezvoltarea propriilor abilitati si, totodata, ajutand evolutia industriei si a economiei europene”.
“Acest grup de discutii a reintrodus importanta colaborarii sectoarelor educational public-privat, astfel abordand lipsa competentelor de pe piata muncii. Am observat rezultatele favorabile ale utilizarii propriilor resurse si informatii pentru a sustine profesorii si a oferi oportunitati tinerilor. Prin urmare, asteptam rezultate mult mai ridicate anul urmator.”
Discutia a fost sustinuta de catre Madi Sharma, antreprenor si membru din partea Marii Britanii in Comitetul Economic si Social European. Printre participanti se numara: Directorul General al DG Employment, Koos Richelle; Director Executive al DG Education, Xavier Prats Monne; si Presedintele JA-YE Europa si Consultant al Clifford Chance, Michael Bray.
“Competente pentru Europa” este un program demarat de catre JA-YE Europa si Hyundai Motor Europa pentru tinerii cu varste intre 15 si 18 ani din invatamantul profesional. Pentru a adauga valoare proiectului, Hyundai incepe un program de voluntariat dedicat angajatilor pentru a crea conexiuni directe intre participanti si angajatii Hyundai din Europa. Acestia pot oferi informatii referitoare la experienta profesionala, astfel sustiand studentii si planurile acestora pentru oportunitatile viitoare. Initiativa se defasoara timp de trei ani si are ca scop implicarea a 10.000 studenti din 15 tari, ce vor colabora cu cei 400 voluntari Hyundai.