Hyundai i30 Wagon dispune de o capacitate de depozitare de 602 litri, care poate ajunge până la 1.650 litri prin rabatarea banchetei din spate. Mai mult, al doilea membru al familiei i30 oferă spații suplimentare de stocare sub podeaua portbagajului. Lungimea totală a autovehiculului este de 4.585 mm, cu 245 mm mai mare decât cea a versiunii hatchback care tocmai a intrat pe piața din România.

În dotarea modelului se remarcă sistemul autonom de franare (AEB), sistemul de monitorizare a atentiei conducatorului auto (DAA), asistenta la faza lunga (HBA), sistemul de monitorizare a unghiului mort (BSD), sistemul de asistenta la schimbarea benzii de rulare (LDWS), sistemul de avertizare la deplasarea in marsarier (RCTA), functia pilot automat inteligent (ASCC), functia de informare asupra vitezei limita (SLIF), precum si sistemul de asistenta la mentinerea benzii de rulare (LKAS).

Ecranul tactil de opt inci, disponibil pentru noul sistem de navigatie, integreaza elemente de conectivitate precum Apple Car Play, Android Auto si serviciile Live. In plus, modelul este echipat cu un incarcator wireless pentru telefonul smartphone prevazut cu aceasta functie. Clientii pot opta, de asemenea, pentru un sistem audio cu un ecran tactil LCD de cinci inchi, care include camera pentru marsarier, conectivitatea Bluetooth si functia My Music.

i30 Wagon dispune de o gama variata de propulsoare. Autovehiculul beneficiaza de trei motoare pe benzina si unul diesel de 1.6 litri, cu doua nivele de putere (110 sau 136 CP). Noul propulsor turbo pe benzina de 1.4 litri, in patru cilindri dezvolta 140 CP, iar cel de 1.0 litri T-GDi furnizeaza 120 CP (consumul preliminar de combustibil pentru Hyundai i30 Wagon in regim combinat este de 5.8 – 3.6 l / 100 km, cu emisii de CO2 de 95 – 135 g / km *).

Proiectata la Centrul Tehnic Hyundai Motor Europa din Rüsselsheim, testata la Nürburgring si produsa la fabrica Nošovice, din Republica Ceha, cea de-a treia generatie a familiei i30 este construita avand la baza infrastructura Hyundai din Europa, cu o vechime de peste 25 de ani. 

Citește și:

Test Hyundai i30: Atac la liderii segmentului compact

Noutățile motorizate ale anului 2017 debutează la Geneva