Dupa ce a primit un ajutor de 50 de miliarde de euro din partea unui consortiu german, Hypo Real Estate a anuntat ca are nevoie de o garantie de 15 miliarde de euro.

Pentru a asigura nevoia de lichiditati pe termen scurt, grupul a depus ieri o cerere pentru a i se pune la dispozitie, via Bundesbank, o garantie de 15 miliarde de euro.

Grupul Hypo Real Estate a anuntat de curand ca a fost incheiat un acord in valoare de 50 de miliarde de euro, contract incheiat intre board-ul director al Hypo Real Estate Holding si Guvernul German, Banca Centrala a Germaniei, Regulatorul financiar si reprezentanti ai sectorului bancar si de asigurari din Germania, in ceea ce priveste creditul pentru salvarea bancii.

Hypo Real Estate Group are active de 395 de miliarde de euro, 1.900 de angajati si birouri in toata Europa, Asia si America. Grupul a achizitionat DEPFA Bank pentru suma de 7,7 miliarde de euro, iar in Romania a acordat 2 mari imprumuturi pentru proiecte imobiliare: unul de 235 de milioane de euro celor de la AFI Europe pentru AFI Controceni Park si unul de 220 de milioane de euro celor de la CEIF.