Preşedintele CA al CEH, Aurelian Ghimpău, a declarat marţi că între fostul director general şi membrii Consiliului au existat mai multe neînţelegeri, între care şi faptul că acesta nu a întocmit la timp un plan propriu de management al societăţii, în intervalul stabilit de 90 de zile. 

'Ne-a trimis pe 24 (decembrie, n.r.), cu o întârziere de două zile, ca o sfidare – o considerăm noi, un extras din planul de reorganizare pe care l-a produs Institutul de Studii şi Proiectări Energetice (ISPE) pentru Bruxelles', a afirmat Aurelian Ghimpău. 

Fostului director general al CEH i se mai reproşează faptul că nu a trimis membrilor CA raportul de activitate pe trimestrul III, că ar fi absentat prea mult de la sediul societăţii şi că ar fi avut o relaţie deficitară cu sindicatele. 

Noul director general al CEH, Viorel Stancu, este şi directorul Diviziei Miniere din cadrul companiei. Mandatul acestuia a fost stabilit, pentru început, la o lună de zile. 

Emil Floruţ a fost desemnat în funcţia de director general al CEH în luna septembrie 2015, în conformitate cu prevederile OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice. 

AGERPRES