Huawei Mate S include un ecran Gorilla Glass, de 5,5 inch și o grosime de doar 7,2 milimetri, cu margini laterale care au doar 2,65 milimetri. Telefonul este echipat cu tehnologia Fingerprint 2.0, o versiune îmbunătățită a tehnologiei de deblocare integrate în modelul precedent Huawei Mate 7. Fingerprint 2.0 mărește viteza de recunoaștere cu până la 100 %, având mai multe funcții pentru îmbunătățirea performanțelor pe parcursul utilizării. Mai mult, această tehnologie poate fi utilizată pentru a controla panoul de notificări, astfel că printr-un dublu click pot fi șterse notificările necitite, iar glisarea permite previzualizarea fotografiilor sau primirea apelurilor. Huawei Mate S este echipat cu o cameră foto de 13 MP include un senzor RGBW, un stabilizator optic al imaginii, flash LED Dual color-temp, și unități independente ale procesorului de semnal al imaginii, care se combină pentru a captura imagini la o calitate mai bună mai rapid. Camera secundară are 8MP şi lumini frontale soft pentru a îmbunătăți fotografiile de tip selfie.

Huawei Watch, disponibil în Europa de Vest

Ceasul, cu un design clasic, inspirat de ceasurile elvețiene, va fi disponibil spre vânzare începând cu luna aceasta în Canada, Germania, Franța, Spania și Italia, având un preț cuprins între 399 € și 699 €, în funcție de modelul ales. Huawei Watch va fi deasemenea disponibil în Statele Unite ale Americii pentru pre-comandă. În Marea Britanie, Japonia și Emiratele Arabe Unite, Huawei Watch va fi disponibil începând cu luna octombrie a acestui an. Informații privind disponibilitatea noului gadget Huawei în alte țări decât cele menționate mai sus, vor fi comunicate ulterior.

Fabricat din materiale de cea mai bună calitate, ceasul dispune de un ecran AMOLED touch-sensitive, complet circular, de 1,4 inch, acoperit cu cristale de safir, rezistent la zgârieturi (alegerea preferată de către producătorii ceasurilor elvețiene) și un cadru din oțel inoxidabil. Ecranul are o rezoluție de 400 x 400 pixeli, 286 ppi și o rată de contrast 10,000:1. Huawei Watch include un senzor de înregistrare a ritmului cardiac, ce măsoară cu exactitate bătăile inimii. Senzorul iese puțin în relief pentru un contact mai bun cu pielea și pentru o mai mare precizie. Senzorul de mișcare în 6 axe, cu un giroscop și un accelerometru, monitorizează activitățile realizate, oricând și oriunde, și poate face diferența dacă utilizatorul se plimbă, aleargă sau se cațără.