Aceasta ar fi cea mai slabă creştere anuală a veniturilor înregistrată de Huawei după 2013, în condiţiile în care, în 2016, vânzările Huawei au crescut cu 32%. Ken Hu a mai informat în mesajul său că, în 2017, Huawei a livrat 153 de milioane de smartphone-uri, iar cota sa pe piaţa globală a trecut de 10%.

Huawei a utilizat lichidităţile generate de divizia de echipamente de reţea pentru a-şi finanţa intrarea pe segmentul smartphone-urilor, unde a lansat dispozitive high-end la preţuri accesibile şi a cucerit o parte din cota de piaţă a Apple şi Samsung. Însă, în ultima vreme, cheltuielile pentru echipamente de telecomunicaţii au stagnat, în condiţiile în care construcţia unor reţele de ultimă generaţie nu a început încă.

"Afacerile noastre dedicate operatorilor de telefonie au fost afectate de trendurile de investiţii, dar rămân stabile. Fluctuaţiile pieţei ne face mai hotărâţi să facem echipă cu operatorii pentru a explora viitoarele oportunităţi", se arată în mesajul publicat de Ken Hu, unul dintre directorii Huawei, care îşi asumă postul de CEO pe baza unui sistem rotativ.

În ultima vreme, Huawei şi-a accelerat expansiunea pe pieţele externe, precum Europa, şi în prezent poartă discuţii cu operatorii americani pentru vânzarea smartphone-urilor sale pe domeniul Apple. Potrivit firmei de cercetare de piaţă IDC, în trimestrul al treilea al acestui an, Huawei a controlat 10,4% din livrările globale de smartphone-uri, fiind devansat doar de Apple şi Samsung.
SURSA: Agerpres