HR Club (www.hr-club.ro), asociaţia profesioniştilor în resurse umane din România, se află în primul an de mandat în cadrul Comitetului Executiv al Asociaţiei Europene pentru Managementul Oamenilor (EAPM). HR Club se va afla la cârma EAPM până la jumătatea anului 2011. 

Primele propuneri înaintate de HR Club anul acesta urmează două direcţii. Pe de o parte, Clubul consideră esenţială crearea unei platforme de comunicare care să permită schimbul de experienţă în accesarea fondurilor europene între cele 30 de state membre ale EAPM. Cea de a doua direcţie se îndreaptă către învestirea EAPM în rolul de pol de identificare, promovare şi intermediere a dialogului dintre membrii săi şi mentorii în resurse umane recunoscuţi la nivel mondial.

„EAPM îşi exprimă deopotrivă bucuria şi mulţumirea de a avea HR Club România între membrii săi, dar, mai ales, pentru faptul că HR Club a înţeles importanţa şi valoarea  adăugată  pe care o aduce participarea şi implicarea activă în această organizaţie internaţională. Suntem siguri că HR Club va avea o contribuţie importantă în acţiunile şi în atingerea obiectivelor EAPM de a îmbunătăţi calitatea în managementul resurselor umane şi de a dezvolta şi perfecţiona standardele profesionale în domeniul resurselor umane” a declarat Pieter Haen, Preşedintele Asociaţiei Europeane pentru Managementul Oamenilor. „Pentru comunitatea de resurse umane din România acest mandat este un moment de afirmare extrem de important şi vom folosi această oportunitate pentru a ajuta în mod practic dezvoltarea specialiştilor pe care îi reprezentăm”, a adăugat Csaba Gergely (foto), Preşedintele HR Club.

EAPM a numit HR Club în Comitetul Executiv  în urma unor paşi de evaluare bazaţi pe evoluţia strategică pe care Clubul a urmat-o în calitate de membru afiliat (anul 2007) şi de membru cu drepturi depline (anul 2009). Criteriile cheie considerate  de comisia EAPM au fost reprezentativitatea Clubului la nivel naţional – asociaţia număra la începutul acestui an 400 de membri; activităţile pe care HR Club le derulează şi le implementează pentru crearea şi sprijinirea comunităţii de resurse umane din România – un element semnificativ a fost câştigarea şi implementarea proiectului „Parteneriat în sprijinul dezvoltării domeniului resurselor umane” cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 şi, nu în ultimul rând, vizibilitatea HR Club la nivel naţional.

Alături de România, în Comitetul Executiv al EAPM se află în acest moment membri permanenţi, Germania, Anglia, Elveţia, Franţa; şi membri prin rotaţie, Spania, Italia, Norvegia, Irlanda, Polonia, Letonia, Estonia, Malta, Rusia, Suedia şi Austria.